nederlands

 

Hartelijk welkom bij Vaarschool Friesland. Wij zijn een vaarschool welke zich, exclusief voor Veldman Yacht Charters in Sneek, richt op het geven van vaarinstructie aan motorbootvaarders. Meestal zijn onze cliënten huurders van motorjachten, met geen of weinig ervaring.

 

 

 

Op de dag van afvaart komt een ervaren schipper van Vaarschool Friesland in de haven van de verhuurder bij u aan boord. Na een wederzijdse kennismaking wordt er altijd besproken wat uw wensen en mogelijkheden zijn, en op basis daarvan wordt de dagindeling vastgesteld. Maar natuurlijk hebben wij een basisplan; in elk geval zal het er toe leiden dat u in de loop van de middag het jacht volledig zelfstandig beheerst en bediend. En dat is dan ook meteen het doel van deze vaarinstructie: binnen één dag het jacht volledig in de greep hebben en er zelfstandig mee “op pad” te kunnen.

 

 

 

Wij besteden alle aandacht aan de knopen om het schip vast te leggen, geven u tijdens het varen uitgebreide informatie over de theorie, de verkeers- en vaarregels op het water, maar ook vertellen we u alles over wat u in het mooie Friesland kunt verwachten, hoe de gedragsregels zijn, waar u water tankt, walstroom aansluit enzovoort. Geen enkel onderdeel van het varen wordt overgeslagen en de aanlegmanoeuvres worden uitgebreid geoefend, waarbij uw bemanning ook betrokken wordt. Tijdens het varen kan blijken dat er bepaalde “knelpunten” zijn en we zullen daar dan extra aandacht aan besteden. Tenslotte bespreken we met u uw vaarroute, zodat u niet voor verassingen komt te staan.   

 

 

 

De instructiedag begint om 10.00 uur (tenzij vooraf anders afgesproken) in de haven van de verhuurder en normaal gesproken eindigt de instructie daar ook weer. In overleg met u en de verhuurder zijn hierop wijzigingen mogelijk. De instructie duurt ongeveer 3-4 uren, zodat u na afloop nog ruim de tijd heeft om uw eerste vakantiedag, welke door deze vaarinstructie misschien wel de interessantste van alle dagen is, die invulling te geven die u wilt. Nog een eindje varen? Of misschien eerst het dorp of de stad bezoeken? Alles is mogelijk en wij adviseren u graag.

 

 

Wij stellen alles in het werk om uw vaarvakantie onvergetelijk te maken.

 

 

Welkom in Friesland!                                                     Wolkom in Fryslân!

Arthur Verheijen

Vaarschool Friesland maakt deel uit van stichting Varenzalje

 

 

 

Vaarschool Friesland

Tribune 48

8561 GM  Balk

Tel: 0031(0)6-51076520

E mail: info@vaarschoolfriesland.com

Webdesign: JoVaMech

BTW nr:  022168102B01

KvK nr:   01169005

Iban nr:   NL51 INGB 0007697216 tnv. Stichting VarenZalJe